Masło:
Opakowania na masło, margarynę i mieszanki typu “masmix” zawierają dużą ilość tłuszczu i stosunkowo małe ilości wody, do ich pakowania proponujemy laminaty typu aluminum-papier, aluminium-papier-PE lub folie typu ecolin. Takie opakowanie zapewnia sprawdzoną ochronę przed utlenianiem tłuszczów pod wpływem światła i jest bardzo ekonomicznym rozwiązaniem.
Mleko:
Do pakowania mleka konsumpcyjnego służą przede wszystkim taśmy trójwarstwowe PE koekstrudowane (współwytłaczane) białe lub czarno-białe. Materiał ten w dużym stopniu ogranicza dostęp światła do pakowanego mleka, szczególnie w zakresie długości fal niekorzystnych z punktu widzenia zachowania smaku. W przypadku mleka w proszku nasze przedsiębiorstwo proponuje stosowanie sprawdzonych struktur laminatów jako opakowań o wysokiej barierowości z dowolnym nadrukiem fleksograficznym.
Zaopatrujemy w folie i laminaty ok. 40% krajowych zakładów mleczarskich.
Dzięki nowoczesnej maszynie drukującej (bez zębatek) możemy wykonywać nadruki zdjęciowe do 8 kolorów zachowując przy tym najlepszą jakość i powtarzalność druku.
Sery:
Do pakowania serów proponujemy folię i laminaty wytworzone i zadrukowane z uwzględnieniem wszelkich niezbędnych właściwości pakowanego produktu takich jak pH i aktywność wody. Dzięki użyciu technologii PEEL i otwórz-zamknij oferujemy również górne laminaty przykryciowe z warstwą łatwozrywalną.